SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

joi, 8 februarie 2018

Ziua Siguranței pe Internet
















Ziua siguranței pe Internet (Internet Safer Day) este un eveniment marcat anual începând din 2004, în luna februarie având ca scop utilizarea într-un mod cât mai sigur și responsabil al tehnologiei online, precum și-a telefoanelor mobile, atît de către copii, cât și de către adolescenți. 
Astfel, ziua siguranței pe Internet este sărbătorită în peste 100 de țări din întreaga lume sub semnul ,,implică-te pentru un Internet mai bun''. (Play your part for a better Internet).
În România, Ziua Siguranței pe Internet a fost marcată pentru prima dată în anul 2008, iar de atunci se sărbătorește în fiecare an printr-o serie de evenimente, precum: concursuri naționale de proiecte adresate tuturor elevilor din țară, școlilor, grădinițelor și voluntarilor, activități ce marchează acest eveniment important din viața omului, concursuri de promovare a diferitelor mijloace de comunicare, distribuire de pliante prin școli, grădinițe, diferite instituții din județ sau din țară, etc. 
Când auzim expresia ,,siguranță pe Internet'', tindem să ne gândim la copii, dar gradul de vulnerabilitate a unui utilizator nu depinde de vârstă, ci de nivelul său de informare și precauție. Prin urmare, putem învăța împreună, mari și mici, cum să explorăm fără riscuri lumea digitală. Indiferent de gradul de utilizare a Internetului sau de vârstă, fiecare are ceva de oferit și un rol de jucat în construirea unui mediu virtual mai sigur și în garantarea siguranței on-line. 
Oricine poate învăța cum să fie în siguranță pe Internet: parole mai sigure, programe de antivirus, certificate SSL pe site-uri proprii, încetarea navigării pe site-uri dubioase, întrebări puse unor specilaiști în IT dacă vi s-a întâmplat ceva ce n-ați înțeles în timp ce navigați pe Internet, niciodată să nu oferiți parolele personale unor persoane necunoscute sau site-uri, întrucât nu tot ce scrie pe net esre și adevărat. Dacă o persoană care navighează pe Internet ține cont de toate aceste sfaturi atunci când își petrece timpul pe rețelele de socializare, caută informații pe internet sau își citește email-ul, aceasta va fi în siguranță și va fi ferită de pericole. Potrivit unui studiu privind utilizarea Internetului în familie, vârsta medie la care mulți copii au început să folosească Internetul este de 8 ani, majoritatea dintre cei chestionați susținând că folosesc internetul zilnic sau aproape zilnic. În ce privește rețelele sociale, 90% din copii afirmă că folosesc cel puțin o rețea socială, principala rețea socială fiind, desigur, Facebook-ul. Aproape jumătate dintre copii afirmă că au cunoscut sau au luat contact cu persoane pe care nu le cunoscuseră față în față. Mulți dintre cei care s-au întâlnit față-n față cu persoanele cunoscute în mediul online au avut serioase probleme. Ei au afirmat, totodată că au fost deranjați sau jigniți pe Internet în interacțiunile prin rețele sociale sau prin chat, pe site-uri de jocuri și diverse pagini care suportă discuții de tip chat. 
Așadar, Internetul este o sursă uriașă de informații, și probabil acesta este și motivul pentru care îl face atât de popular.E o metodă rapidă pentru a transmite și a găsi informația dorită.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu