SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

luni, 23 octombrie 2017

Motanul de la hanul Cheshire Cheese

Volumul americancei de origine cubaneză, Carmen Agra Deedy, subintitulat ”O poveste a la Dickens”, cuprinde o serie de aventuri incredibile care se petrec la hanul Cheshire Cheese.
Protagoniști sunt locuitorii mai vechi și mai noi ai hanului, proprietari și vizitatori, personaje umane și animale extraordinare, care scriu și citesc, se împrietenesc, luptă de partea forțelor binelui și reprezintă valori și atitudini umane.
Este acolo și Dickens însuși, aflat într-o criză de creație, frecventând taverna cu regularitate.
La sfârșitul cărții, chiar regina Marii Britanii vine la han.
Dar cum începe toată povestea? Skilley, un motan de stradă, află că hanul, recunoscut pentru brânza foarte bună care se mânca aici, este ticsit de șoareci și că stăpânul este în căutare de o pisică destoinică, care să-l scape de obraznicii rozători.
Marele secret al motanului este faptul că iubește brânza și nu mănâncă șoareci. De altfel, odată ajuns la han, Skilley prinde șoareci doar în fața hangiului, de fapt, prinde același șoarece, pe Pip, pe care apoi îl eliberează, construidu-și zilnic imaginea de paznic al brânzei de la han, în ciuda adevăratei lui identități. În curând, ajunge să cunoască lumea de acolo și să considere că are un cămin. Dar, în peisaj își face apariția un alt motan, Pinch, care adoră șoarecii, este șmecher și răutăcios.
Cinstite sau viclene, personajele cărții nu pot face parte decât din două tabere: a motanului Skilley și a șoriceilor pasionați de brânză SAU a celuilalt motan, Pinch, mâncătorul de șoricei și dușmanul de moarte al lui Skilley.
Cititorul este câștigat de prietenia dintre un motan și un șoarece, dar și de toate aventurile la care este martor. Aventură și umor, întâmplări care te fac să stai cu sufletul la gură, încurcături, mister și multă acțiune.
Lectură plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu