SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

vineri, 14 iulie 2017

Miraculoasa călătorie a lui Edward Tulane, de Kate DiCamillo

Această nouă poveste despre destinul unui iepure, scrisă de Kate DiCamillo, atacă subiectul iubirii care cere împărtăşire.
Da, este ceva ce se petrece în lumea oamenilor, chiar şi între aceştia şi animalele lor de companie... dar între oameni şi jucăriile lor, o fi oare posibil?
Şi, ca şi cum nu era suficient să fie un iepure de porţelan, o jucărie care are extraordinara calitate de a auzi şi înţelege tot ce se petrece în jur, dar nu poate reacţiona (deci, nu-şi poate exprima iubirea, chiar dacă ar simţi-o - DAR n-o simte!!!), iepurele familiei Tulane ajunge curând să înţeleagă că propria-i neputinţă poate fi un motiv destul de întemeiat pentru ca el să fie blestemat.
Este convins că bunica Tulane a trimis asupra lui acest blestem, blestemul celor care nu răspund cu iubire deşi sunt înconjuraţi de fiinţe care-i iubesc.
Aventurile iepurelui Edward Tulane urmărit de blestem încep abia după ce, în timpul unei croaziere, cade în apa oceanului.
De acolo, salvat după mulţi ani de un pescar, ajunge să simtă pentru prima oară ataşamentul faţă de oamenii care-l ţin în casă, sau în buzunar, sau pe umăr ... sau în braţe. Va cunoaşte câţiva.
Şi astfel va pătrunde în lumea emoţiilor şi sentimentelor umane: tristeţe, speranţă, bucurie, surpriză, dezamăgire, iubire, dor ş.a.
Iar noi, cititorii, descoperim o poveste complexă şi frumoasă despre cum se învaţă iubirea privind lumea prin ochi de necuvântător supus întrutotul capriciilor destinului.
Finalul îi aduce lui Edward Tulane surpriza frumoasă a vieţii, răsplata pentru iubire şi dizolvarea blestemului.
Lectură plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu