SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

luni, 5 decembrie 2016

Walt Elias Disney

Să ne imaginăm lumea fără Walt Elias Disney!
Desigur, este foarte greu să facem acum acest lucru. El a deschis un drum nou în domeniul animaţiei şi a identificat noi moduri de a preda şi de a educa. Fiind un mare iubitor de istorie, Walt Disney a păşit cu curaj în viitor în cei 43 de ani de carieră la Hollywood, având mereu în faţă o imagine clară a întregului. Poseda o imaginaţie extraordinară, o putere enormă de creaţie şi un simţ estetic ieşit din comun.
W. Disney s-a născut la 5 decembrie 1901 în Chicago, Illinois, dar şi-a trăit cea mai mare parte a copilăriei în Marceline, Missouri, având, încă de mic, un interes deosebit pentru desen şi artă. În locul temelor de acasă, Walt desena animale şi natură. Aproape de ferma familiei se afla calea ferată Santa Fe, iar puştiul Walt se ducea adesea să pună urechea pe şine ca să-şi dea seama de apropierea vreunui tren. Anii copilăriei i-au furnizat, astfel, teme importante pentru operele de mai târziu.
La şcoală şi-a îmbunătăţit tehnica desenului, uneori fiind scos de profesori în faţa colegilor să povestească şi să-şi ilustreze prin desene, cu creta pe tablă, povestirile.
În 1918 s-a înscris voluntar în Crucea Roşie şi a ajuns pe frontul din Franţa. Era şofer pe o ambulanţă pe care a „camuflat-o” cu desene animate.
Întors din Franţa, produce filmuleţe de animaţie de mici dimensiuni, dar prima sa afacere dă faliment, astfel că înainte de a împlini 22 de ani, Disney ia calea Hollywoodului, pentru a-şi urma visul. Lucra, pe atunci, la The Alice Comedies. În 1925 se căsătoreşte cu Lillian Bounds, iar trei ani mai târziu se naşte personajul Mickey Mouse. Filmele lui sunt la început fără sonor şi alb-negru, apoi imaginile capătă culoare şi sunet: Albă-ca-Zăpada, Pinocchio, Fantasia, Dumbo şi Bambi. Urmează The tree caballeros, Mary Poppins, The Living Desert, The Vanishing Prairie, The African Lion, and White Wilderness.
Visul său de a construi un park de distracţii devine realitate în 1955, când a deschis Disneyland Park, în care a investit 17 milioane de dolari.
Walt Disney a murit de cancer pulmonar la 15 decembrie 1966, cu cinci ani înaintea deschiderii megaproiectului Disneyland, Walt Disney World din Florida.
Walt Disney este cunoscut mai ales ca producător de film, precum şi ca un inovator al animaţiei şi al parcurilor tematice. A fost nominalizat la 61 de premii Oscar şi la şapte premii Emmy, deţinând recordul pentru cele mai multe nominalizări la Oscar. A câştigat 22. Disney şi echipa sa au creat unele din cele mai celebre filme din lume şi unele din cele mai cunoscute personaje, inclusiv cel pe care majoritatea îl consideră alter-ego-ul său, Mickey Mouse.
Sursa: http://www.justdisney.com/walt_disney/biography/long_bio.html
www.wikipedia.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu