SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

joi, 22 septembrie 2016

Scott O'Dell - Insula delfinilor albaștri

Scott O'Dell (1898-1989), autorul Insulei delfinilor albaștri, este un scriitor american foarte cunoscut. Cărțile sale au ajuns la inimile copiilor și adulților și i-au adus o popularitate care a crescut o dată cu ecranizarea poveștii din Insula delfinilor albaștri în 1964.
Cartea apare pentru prima dată în 1960 și ne vorbește despre Won-a-pa-lei sau, pe numele ei secret, Karana, o fată de doisprezece ani dintr-un trib indian care trăia pe insula delfinilor albaștri. Încă din titlu ne putem imagina o lume de vis, o insulă în largul oceanului înconjurată de delfinii care sparg luciul apei în ceasul amurgului cu salturile lor. 
Ce se poate întâmpla rău în acest paradis?
O să vedeți, se întâmplă mai multe lucruri care o despart pe Karana de familia ei, de întregul trib și chiar de fratele ei, ultimul membru al tribului rămas cu ea pe insulă. 
Credeți că fiind singură se va descurca într-un loc unde există animale sălbatice?
Karana trebuie să înfrunte primejdii, să gândească strategii de supravieţuire, să-şi procure hrană şi să păstreze vie speranţa că cei care-au părăsit insula se vor întoarce după ea.
Ei bine, nu vă pot spune mai mult, dar vă asigur că o să vă placă de ea. Mai ales celor cărora le-a plăcut personajul Robinson Crusoe a lui Daniel Defoe.
Această fată curajoasă şi foarte isteaţă a existat cu adevărat. Ea a trăit în secolul al XIX-lea şi a locuit singură pe insulă timp de optsprezece ani. Din cauza pierderii contactului cu civilizaţia umană pentru atât de mult timp, după ce s-a reîntâlnit cu tribul, limbajul Karanei n-a mai putut fi înţeles de semenii ei. 
Deci, aventură, luptă pentru supraviețuire, prietenie, optimism și mult curaj.
Vă invit la lectură, mai ales că exemplarele aflate pe rafturile Secției de împrumut pentru copii și tineret apărute la editura Arthur sunt și ilustrate, lucru pe care știu că îl apreciați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu