SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

joi, 2 iunie 2016

Premierea câștigătorilor concursului ”Cele mai frumoase trei cărți” - în imagini

     
      
       De la ora 16,00, într-o atmosferă prietenească, ne-am întâlnit cu tinerii și copiii care au câștigat concursul de lectură și cu familiile și prietenii care i-au însoțit. Cu sprijinul echipei de bibliotecari din secția noastră și a unor sponsori, (care au dorit să păstrăm discreția asupra actului lor de generozitate și respect față de acțiunile culturale), am oferit premii constând în cărți, dulciuri, jucării, diplome și cartele telefonice (premii speciale pentru trei dintre participanți, pentru răspunsuri de excepție). 
        În continuare, câteva poze de la festivitate:

















Un comentariu:

  1. Mulțumim pentru inițiativa dumneavoastră prin care aduceți copilul de azi și ”adultul de mâine„ aproape de carte. Doresc să mulțumesc bibliotecarelor în mod special, deoarece au fost alături de copii prin încurajări și prin prezentarea cărților sub o formă atractivă, astfel încât le-a menținut interesul pe întreg parcursul concursului. L-am întrebat pe fiul meu cu ce l-a ajutat acest concurs și a acesta a răspuns că a reprezentat o oportunitate prin care el simte că s-a dezvoltat. Cum s-a dezvoltat? Vă spun eu în calitate de părinte ce am observat:
    - i-a dezvoltat competențe în ceea ce privește cititul, formându-și câmpul vizual (el fiind elev în clasa a III-a), citește fluent și expresiv un text la prima vedere
    - i-a dezvoltat capacitățile oratorice
    - a învățat să nu judece o carte numai după coperți, să-i acorde respectul de a o citi înainte de a o judeca,
    - să exprime păreri pertinente bazate pe ”citate” valoroase,
    - să extragă morala privită din prisma experienței sale de viață,
    - să-i dea încredere în propriile forțe,
    - și nu în ultimul rând faptul că acum se simte liber că poate citi tot ce își dorește.
    Doresc să vă mulțumesc încă o dată pentru că dumneavoastră contribuiți la dezvoltarea armonioasă a copilului meu pentru a deveni un viitor adult echilibrat și fericit.

    Cu deosebită considerație,

    O mamă a unui copil iubitor de carte

    RăspundețiȘtergere