SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

marți, 7 iunie 2016

Expoziție de carte cu ocazia Zilei Mondiale a Oceanelor

 8 iunie, ziua mondială a oceanelor, este încă un moment de  încurajare a luptei pentru protecția mediului înconjurător și luare de atitudine față de neglijența și iresponsabilitatea  anumitor comportamente umane față de natură. 
 Continuăm să spunem că resursele Terrei nu sunt inepuizabile, dar le exploatăm fără mustrări, stabilind limite care să ne avantajeze interesele economice. 
 Liderii lumii se întâlnesc să discute strategii care să stopeze procese precum: poluarea, încălzirea globală, subțierea stratului de ozon, topirea avansată a ghețarilor, exploatarea excesivă a resurselor planetare, risipa de alimente și apă la nivel global și altele asemenea, dar noi vedem în jurul nostru smogul, pădurile puse la pământ, animale vânate pentru trofee,  pescuit irational, ape poluate care se scurg în Oceanul Planetar, ș.a.m.d.
Expoziția dedicată acestei zile organizată în secția noastră oferă publicului vizitator posibilitatea să vadă reunite la un loc o serie de cărți (beletristică, cărți de geografie, atlase, ș.a.) prin intermediul cărora vrem să ne amintim de frumusețea lumii naturale pe care ne dorim să o putem arăta peste ani și copiilor noștri. Despre care vrem să știe că ea încă există, în cărți frumos alcătuite și în realitate, trebuie doar să fim conștienți că este fragilă și are nevoie de noi să o protejăm.
În mod paradoxal, acest lucru înseamnă, de multe ori, să o lăsăm să-și urmeze cursul, să nu intervenim. Spre exemplu, natura de la Cernobâl a intrat într-un proces de refacere, cu toate că a trecut mai puțin de o jumătate de veac de la accidentul nuclear. 
Capacitatea de regenerare și adaptare a naturii este asemănătoare cu a organismului uman. Este extraordinară. Natura este extraordinara. Haideți s-o cunoaștem mai bine și să-i fim alături!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu