SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

marți, 22 martie 2016

Ziua Mondială a Sănătății Orale

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale (20 martie), Asociaţia Medicilor Stomatologi cu Practică Privată din România, Filiala Regională Crişana, a organizat vineri (18 martie 2016), la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai" Bihor, un curs de profilaxie dentară pentru copii. 
Echipa asociației a fost alcătuită din medicii stomatologi: Ioana Vanc, Diana Salvan, Albert Irma Kinga, Nicoleta Țenț și secretara Meszaros Tunde. Cursanții au fost elevi din ciclul primar de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Nojorid (însoțiți de dl înv. Gheorghe Petrila și prof. Luminița Filimon), de la Școala Gimnazială Nr. 2 din Livada, elevi ai doamnei prof. Anda Dora Piscoi și înv. Florica Purda și elevi de la Școala Gimnazială Nr. 3 din Leș, însoțiți de prof. Laura Madas și Mădălina Anamaria Gheorghescu.
Pentru început copii au fost primiți cu căldură, salutați și ,,trași de limbă" la Secția pentru copii și tineret a bibliotecii de către doamna bibliotecar prof. dr. Mariana Barna și gazdele, Marioara Olpretean și Adelina Boga, iar Ioana, Diana, Kinga și Nicoleta i-au preluat și antrenat într-un dialog care a avut menirea de a le verifica, preciza și îmbogăți cunoștințele de educație sanitară elementară legate de igiena cavității bucale, pentru a avea dinți frumoși și sănătoși.
Răspunsurile bune și foarte bune au fost întărite cu demonstrații pe planșe și mulaje, iar la final, toți copiii au fost premiați cu mici cadouri: pastă de dinți, orar de periaj al dinților, pliante educative pentru sănătatea dentară și diplome din partea A.M.S.P.P.R., Filiala Regională Crișana.
Sursa: http://www.ovidan.ro/?p=articles.details.13147




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu