SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

joi, 28 ianuarie 2016

Invitaţie la lectură

  Înainte de a face următoarea oprire pe tărâmul lecturii, vreau să reproduc aici câteva rânduri dintr-un interviu cu scriitorul Elwyn Brooks White: "Copiii sunt pretenţioşi. Sunt cititorii cei mai atenţi, curioşi, pasionaţi, sensibili, rapizi şi empatici. Cine coboară nivelul atunci când scrie pentru copii, îşi pierde vremea. Trebuie să ridici nivelul, nu să-l cobori.
  Citatul nu este ales întâmplător, pentru că volumul care face obiectul invitaţiei noastre la lectură din această săptămână este opera acestui scriitor de origine americană.
    Scrisă în 1952, Pânza Charlottei a fost plasată în 2012 de School Library Journal pe locul I în topul preferinţelor cititorilor. Este captivantă şi provoacă fără îndoială reflecţii asupra prieteniei şi destinului.
    Porcul Wilbur este salvat de Fern, o fetiţă de opt ani, de la moarte. Tatăl fetei considera că şansele de supravieţuire ale lui Wilbur sunt nule, aşa că se hotărăşte să-l omoare. După ce este salvat, hrănit şi crescut în casa Fernei, ajunge în hambarul unui unchi pentru a fi îngrăşat şi tăiat de Crăciun. Dar o prietenie adevărată care se leagă între el şi păienjeniţa Charlotte îl salvează şi de această dată. Metoda găsită este ingenioasă. Charlotte ţese pe pânza ei mesaje pozitive despre Wilbur,  care atrag atenţia proprietarului şi îl fac celebru pe porcuşor.
    Care era lucrul care îl făcea pe Wilbur atât de special? Cum şi-a atras preţuirea şi devotamentul prietenilor?
   „Din punctul meu de vedere eşti teribil, îi răspunse dulce Charlotte, şi asta e tot ce contează. Eşti prietenul meu cel mai bun şi cred că eşti senzaţional.”
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu