SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

joi, 21 ianuarie 2016

Invitație în Grădina Copilăriei

    Astăzi vă dezvălui un colț de copilărie cuprins într-o carte. 
   ”Micuțul Nicolas” este un volum despre întâmplările din viața unor puști din școala primară, apărut în prima lui ediție în 1960, în Franța. 
   Primul dintre băieții cu care vă veți întâlni în paginile cărții este Nicolas. Cu siguranță, îl veți îndrăgi și veți rămâne alături de el până la final pentru a-i afla poveștile. Merge la școală, face năzbâtii, se bate cu colegii, face farse și fuge de la ore. Plânge și-i este frică, mai ales când trebuie să-și arate carnetul de note părinților. Este fericit și totul i se pare grozav atunci când este cu prietenii lui.
     Rene Goscinny și Jean-Jacques Sempe colaborează la scrierea acestei povești, în care umorul lui Goscinny este completat perfect de desenele lui Sempe, amândoi împărtășind amintiri și experiențe din anii de școală asemănătoare cu cele ale lui Nicolas. 
     Dacă, jucându-te, ai spart o vază sau ai adus acasă un animal găsit pe străzi, dacă părinții ți-au promis o bicicletă pentru rezultatele de la școală, dacă ți-a trecut prin gând  măcar o dată să pleci de-acasă pentru că te-ai simțit neînțeles, atunci această carte este și despre tine. 
      Dacă vrei să faci o incursiune în lumea frumoasă și fără obligații a copilăriei, această carte este și pentru tine.
        Lectură plăcută!
      
     
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu