SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

vineri, 26 aprilie 2013

Săptămâna Campaniei Globale pentru Educaţie (22-28 aprilie 2013)


La Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”, Oradea s-a desfăşurat, în săptămâna 22-28 aprilie 2013 Campania Globală pentru Educaţie. 
           
Este un eveniment desfăşurat anual, la nivel mondial, de o coaliţie de organizaţii neguvernamentale, sindicate şi grupuri de cetăţeni din întreaga lume şi care doreşte să atragă atenţia liderilor de opinie şi autorităţilor cu privire la faptul că este timpul demarării de acţiuni pentru a nu permite privarea de educaţie a încă unei generaţii de copii şi adulţi, prin insuficienţa personalului didactic calificat.
             În acest an sloganul Campaniei este ”Fiecare copil are nevoie de un profesor. Profesori bine pregătiți pentru toți copiii”.  
Acţiunile întreprinse au reunit participanți din mii de școli din circa 100 de țări ale lumii. Campania Globală pentru Educație își dorește să atragă atenția publicului și a factorilor de decizie asupra acestei probleme: este nevoie ca liderii din întreaga lume să ia măsurile necesare pentru adoptarea de standarde, planuri și măsuri financiare care să garanteze că toți copiii au parte de profesori bine pregătiți și bine sprijiniți, precum și de șansa de a beneficia de dreptul la educație.Campania organizată în România a fost susținută și promovată de o coaliție formată din Organizaţia Salvaţi Copiii, Ministerul Educaţiei Naționale, Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi AsistenţăEducaţională, World Vision România, Roma Education Fund România, Centrul Romilor pentru Intervenţie Socială şi Studii „Romani Criss”, Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională „Step by Step”, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi, Centrul Educaţia 2000+, Asociaţia OvidiuRo şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ.
CoordonatorulCampaniei Globale pentru Educaţie la nivelul Şcolii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir”, Oradea a fost prof. religie Diana Nichita. Cadrele didactice implicte în derularea activităţilor, precum şi elevii şcolii au susţinut importanţa profesorilor calificaţi pentru succesul învăţării, au discutat problema lipsei cadrelor didactice calificate, cu care se confruntă ţări din întreaga lume, precum şi probleme profesionale şi financiare cu care se confruntă cadrele didactice ale lumii, în general şi ale ţării noastre, în mod special.
Invitatul acţiunilor a fost directorul Bibliotecii Judeţene „Gh.Şincai” din Oradea, prof. Ligia Mirişan. Activităţile derulate în cadrul Săptămânii Globale pentru Educaţie au avut sprijinul, aportul şi implicaţia conducerii unităţii şcolare, prin d-na prof. dr. Popa Viorica (director)şi d-na prof. Szekely Erszebet (dir. adj.). Acestea au fost derulate sub sloganul ”Fiecare copil are nevoie de un profesor. Profesori bine pregătiți pentru toți copiii” (Să respectămşi să aplicăm sloganul Campaniei!)
În ordinea derulării lor, activităţile Campaniei au fost:
1. Luni, 22 aprilie 2013: clasa a II – a B, colaborator înv. Coşarcă Tatiana.
2. Miercuri, 24 aprilie 2013: clasele a VI – a Bşi a IV – a B, colaborator prof. engleză Crăciun Andra; a VIII – a A, colaborator prof. matematică Guler Angela.
3. Joi, 25 aprilie 2013: clasele a VII – a A şi B, colaboratori prof. muzică Galea Rodica şi prof. fizică Pop Horia. La această activitate ne-am deplasat la Biblioteca Judeţeană „Gh.Şincai” din Oradea.

4. Vineri, 26 aprilie 2013: clasa pregătitoare CPA, colaborator prof. pentru învăţământul primar Dobai Mihaela.


















              

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu