SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

miercuri, 5 decembrie 2012

Invitaţie la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă ,,Orizont'' Oradea

Ieri, 4 decembrie 2012, de la ora 9:30 la invitaţia Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă ,,Orizont'' Oradea  am participat cu doamna prof. Ligia Antonia Mirişan, director manager la Biblioteca Judeţeană ,,Gheorghe Şincai'' Oradea, la diseminarea proiectelor de parteneriat multilateral Comenius: ,,Magia naturii ne invită la joacă'', SOS Natura'' 2010-2012 şi lansarea proiectului de parteneriat bilateral Comenius ,,Word and Art for Young Students via IT'' 2012-2014. Prin programul de învăţare continuă Comenius în parteneriat cu instituţii de învăţământ special din ţări europene s-a materializat dorinţa profesorilor din aceste instituţii de a cunoaşte mai bine tehnicile de recuperare folosite în munca cu elevii din şcolile speciale, de a lărgi gama metodelor şi tehnicilor terapeutice, de a îmbogăţi experienţele profesionale. S-au derulat ateliere, realizând diferite obiecte: instrumente muzicale, jucării şi jocuri, decoraţiuni specifice culturii şi obiceiurilor tradiţionale din fiecare ţară parteneră. Partenerii au realizat un schimb de experienţă, au sensibilizat elevii şi profesorii pentru protejarea naturii. S-au prezentat proiectele finalizate cu imagini relevante ale etapelor de desfăşurare. Activitatea s-a încheiat cu un moment artistic prezentat de copii, s-au exprimat gânduri bune din partea invitaţilor, apoi s-a vizitat expoziţia cu produsele finale ale proiectelor. La eveniment au fost invitaţi profesori din învăţământul special, părinţi, inspectori şcolari.
Colaborarea noastră cu această instituţie a constat şi constă în facilitarea unor vizite la bibliotecă, lecturarea unor poveşti sau poezii în sălile de lectură, informarea şi mediatizarea proiectelor.
Semnalez că s-a editat şi o carte cu o broşură a primului proiect finalizat, pe care o puteţi consulta la depozitul Legal Judeţean al biliotecii.
Urăm şi noi colectivului de la CŞEI ,,Orizont'' mult succes în activitate şi rezultate remarcabile cu aceşti copii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu