SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

miercuri, 16 noiembrie 2011

În împărăţia dinţilor










O nouă întâlnire cu medicii stomatologi am organizat-o astăzi, 16 noiembrie 2011, începând cu ora 10, în ludoteca Secţiei pentru copii şi tineret. Doamnele doctor Vanc Ioana, Zamfirescu Iulia Codruţa şi Tripon Cristina de la Asociaţia Medicilor Stomatologi cu Practică Privată din România, Filiala Crişana, au realizat o activitate interactivă cu micii şcolari de la Liceul cu Program Sportiv ,,Bihorul'', clasa a II-a, învăţătoare Nicolau Dorina. Întâlnirea a debutat cu un dialog despre ocupaţia de bază a medicilor stomatologi, apoi s-a vorbit despre cavitatea bucală şi funcţiile ei, care sunt tipurile de dinţi, despre caria dentară şi când apare. Cu ajutorul mulajelor au analizat structura dinţilor. S-a vorbit despre cauzele formării cariei dentare şi cum poate ea fi tratată, şi un lucru foarte important, prin metoda exerciţiului, copiii au învăţat tehnica unui periaj corect. Pentru atenţia acordată temei, copiii au primit pliante şi fluturaşi cu indicaţii de utilizare corectă a periei de dinţi şi a pastei, şi un joc la care pot participa maxim 4 jucători, corespunzător fiecărui dinţişor (roşu, albastru, galben şi violet). Pentru acest joc se pot folosi piese diferite (monede, pioni, nasturi etc.), cartonaşe şi suportul de joc, care conţine un itinerar ce trebuie parcurs, ţinând cont de indicaţiile din căsuţele colorate poţi deveni câştigător dacă ajungi în centru, adică în ,,Împărăţia Dinţişorilor''. Dacă v-am atras atenţia veniţi la bibliotecă şi vom juca împreună acest joc minunat.

Un comentariu:

  1. Felicitari pentru orice initiativa si pentru orice efort de sustinere si educare a copiilor din Romania.

    RăspundețiȘtergere