SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

miercuri, 1 iunie 2011

Ziua Internaţională a Copilului

Luna iunie este marcată de un eveniment deosebit de important pentru toţi copiii, aceste ,,vlăstare minunate ale omenirii'', şi anume Ziua Internaţională a Copilului. Înainte, însă, de a păşi în această lume minunată a copilăriei vă invităm să vă delectaţi cu o impresionantă expoziţie dedicată copilului, copilăriei, organizată pe holul Secţiei pentru copii şi tineret a Bibliotecii Judeţene ,,Gheorghe Şincai''.
Copilăria, pentru noi adulţii este o lume aparte, fantastică, plină de pentru cei care fac deja parte din ea e o lume reală şi plină de armonie. Ziua Copilului este totodată un prilej de a sărbători copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a inspira comunitatea şi familia noastră, de a-i face pe copii să se simtă importanţi şi apreciaţi de noi toţi, ca făcând parte din viitorul nostru, ai naţiei pe care o reprezentăm, ocazie de mare bucurie, o ,,întâlnire fericită a celor mari cu cei mici'', nu doar prin intermediul unor atenţii şi cadouri, ci şi prin participarea împreună la acţiuni şi evenimente inedite, atractive pentru copii şi aducătoare de amintiri şi nostalgii pentru cei mari, care mai păstrează încă un crâmpei din sufletul lor de copii. Copilăria este un moment al vieţii în care trăim totul la maximă intensitate, în care plângem şi râdem în aceeaşi zi, în care ne supărăm şi iertăm după câteva momente, în care suntem singuri şi totodată cu toată lumea. Aşadar, putem spune cu certitudine că atunci când se naşte un copil, lumea se umple de speranţă, se naşte o nouă poveste plină de magie în care îngerii încep să cânte de bucurie. Când vorbim de un copil ne gândim la inocenţă, la puritate, la adevăr şi bunătate. Fiecare copil este un dar de la Dumnezeu, care ne arată astfel căt de mult ne iubeşte, este un înger pe pământ menit să aducă fericire celor din jur.
Înaintând însă în vârstă, fiecare dintre noi uităm adevăratele valori, uităm acel paradis plin de zâmbete şi într-un moment ne dăm seama cu nostalgie că nu mai suntem copii.
Este uşor să fii fericit, nu trebuie decât să fii din când în când copil!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu