SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

marți, 31 mai 2011

Bölcs ,,Bagoly Vetélkedő'' - 2011 / Concursul ,,Bufniţa Isteaţă'' - 2011




A gyermeki kreatívitás szép megnyilvánulásának lehettünk tanúi a május 27-én megrendezett Bölcs Bagoly vetélkedőn. A versenyre óvodás gyermekek neveztek be: a Bihari, a Nagszántói, a Csillagocska, a Szent László és a 47-es óvodákból.
A rendezvény a „Gheorghe Şincai” Megyei Könyvtár Ifjúsági Részlegén került magrandezésre. Az óvodások ügyesen, bátran és kihangsúlyozva adták elő az általuk kiválasztott állatmeséket. A szünetben a gyermekek megtekinthették az Ifjúsági Részleg által külön erre az alkalomra rendezett mesekönyv kiállítást, amit a gyermekek átlapoztak és érdekődve szemléltek.
A zsűri tagjai voltak: Nagy Réka, Iuhas Emese ovónők, valamint Ambrus Irénke tanítónő.
A díjazottak névsora: I helyezettek: Rázmán Botond – 34-es Óvoda (aki a rendezvényhez a Bölcs Bagoly illusztrációját készítette)
Szabó Ákos – Csillagocska
Óvoda
II. helyezettek: Somlyai Emese – 47-es Óvoda
Palotás Áron – Csillagocska
Óvoda
III. helyezettek : Bakos Ádám – 47-es Óvoda
Szatmári Gergely
Bejke Margit – Nagyszántó
A gyermekek az ajándékok mellé egy-egy füzetecskét is kaptak, mely tartalmazta az elhangzott mesék szövegét, és az óvodások rajzait. A rajzok kiállítása megtekinthető még egy hétig, a könyvtár Ifjúsági Részlegének előterében.
Jó volt hallani, hogyan nyilvánul meg a szinpadra kibátorkodó óvodás által az érthető, szép magyar beszéd és a kreativitás. Bibliotecar: Eniko Majoros
..................Pe 27 mai ne-am bucurat împreună, participând la concursul Bufniţa Isteaţă 2011. La acţiune au participat copiii din grădiniţele: Biharea, Santău Mare, „Csillagocska”, „Szent László” şi Grădiniţa nr. 47.
Concursul s-a desfăşurat la Secţia pentru copii şi tineret a Bibliotecii Judeţeane „Gheorghe Şincai”. Preşcolarii au dat dovadă de mult curaj şi talent în interpretarea poveştilor alese de ei. În pauză participanţii au răsfoit cărţile cu basme, din Expoziţia Tematică organizată de Secţia pentru copii şi tineret.
Educatoarele : Nagy Réka, Iuhas Emese şi învăţătoarea Ambrus Irénke au premiat câştigătorii:
- premiul I: Rázmán Botond - Grădiniţa Nr.34.
Szabó Ákos – Grădiniţa Csillagocska
- premiul II: Somlyai Emese - Grădiniţa Nr.47
Palotás Áron - Grădiniţa Csillagocska
- premiul III: Bakos Ádám - Grădiniţa Nr.47
Szatmári Gergely
Bejke Margit – Santău Mare
Au mai primit o cărticică cu textele poveştilor preferate, cu illustraţii realizate de copii. Expoziţia cu desene va rămâne toată săptămâna la Secţia pentru copii şi tineret. Felicităm participanţii pentru efortul depus!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu