SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

miercuri, 19 ianuarie 2011

L-au omagiat pe Eminescu prin recitări şi cântece






Elevii clasei a IV-a D de la Şcoala cu clasele I-VIII "Dimitrie Cantemir" din Oradea, însoţiţi de profesoara Doina Lung, au participat ieri, la Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai", la o activitate dedicată lui Mihai Eminescu. Programul a constat în recitări şi cântece pe versurile poetului, precum şi un concurs de cultură generală privind viaţa şi opera acestuia.
Pentru început, Mariana Barna, şefa Secţiei pentru Copii şi Tineret din cadrul Bibliotecii, a vorbit despre scopul acestei activităţi, după care cei 28 de elevi şi-au prezentat programul de poezii şi cântece din creaţia eminesciană, cuprinzând întreaga tematică a operei poetului: copilăria, natura, dragostea de patrie, iubirea, evocarea trecutului istoric, dragostea de mamă. Poeziile au fost intercalate cu cântece pe versurile marelui poet: "O, rămâi", "Somnoroase păsărele", "Pe lângă plopii fără soţ", Mai am un singur dor". În continuare, elevii au participat la un concurs de cultură generală privind viaţa şi opera lui Eminescu. Cei mai buni au fost răsplătiţi cu diplome şi premii în cărţi, iar ceilalţi, cu diplome de participare. "Poeziile închinate poetului Mihai Eminescu se regăsesc în manualele şcolare încă din ciclul primar, fiind accesibile vârstei lor. Copiii îşi manifestă interesul pentru a cunoaşte viaţa şi opera marelui poet de la vârste destul de mici", spune prof. Doina Lung.
Activitatea a fost organizat de Biblioteca Judeţeană, prin Mariana Barna, şi colectivul Secţiei de Copii şi Tineret: Mariana Buda, Adelina Boga şi Simona Popa, în parteneriat cu Şcoala "Dimitrie Cantemir".
Autor: Loredana Ionaş

Crisana, 18.01.2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu