SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

joi, 28 octombrie 2010

Carnaval de Halloween



Halloween-ul este una dintre cele mai vechi sărbători, originile ei găsindu-se cu mii de ani în urmă la numeroase culturi. Pentru a sărbători sufletele pierdute, precum şi pentru a alunga spiritele rele, la sfârşitul lunii octombrie se organizau festivaluri cu diferite nume.


Sărbătoarea pe care o cunoaştem sub numele de Halloween are deja tradiţie şi la noi. Elevii şcolilor ,,Avram Iancu'' şi ,,Roman Ciorogariu'', însoţiţi de profesoarele Delia Istrate şi Patricia Marcu, au participat la carnavalul organizat la Secţia pentru copii şi tineret, miercuri, 27 octombrie 2010, începând cu ora 14. Activitatea a constat în cinci probe: un concurs de poveşti de groază, o paradă a măştilor şi costumelor, un concurs de întrebări despre semnificaţia sărbătorii de Halloween, o probă practică de decorat dovleci deja sculptaţi şi proba artistică de dans. Elevii au dat dovadă de multă imaginaţie atât în conceperea poveştilor, cât şi a costumelor. Poveştile au fost creaţii personale, unii tineri optând pentru prezentarea lor în limba engleză, alţii, în limba română. Din juriu au făcut parte bibliotecarele Viorica Moisi şi Simona Popa, precum şi Denisa Corbu, elevă în clasa a VII-a la Şcoala "Avram Iancu". Premiile au fost oferite de Biblioteca Judeţeană şi au constat în diplome şi cărţi.


sursa: Crişana


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu